دانشكده زبان و ادبيات عرب و علوم قرآني دردانشگاه يزد تاسيس مي شود
يزدفردا "رييس دانشگاه يزد در مراسم اختتاميه نخستين دوره دانش افزايي زبان عربي كه به همت موسسه جايزه عبدالعزيز سعودالبابطين در اين دانشگاه برگزارشده است، آمادگي دانشگاه يزد را براي تاسيس دانشكده زبان و ادبيات عرب و علوم قرآني اعلام كرد.
دكتر سيد علي محمد ميبدي كه روز چهارشنبه چهاردهم آذرماه امسال در محل سالن اجتماعات مجتمع علوم انساني دانشگاه يزدسخناني به شرح زير ايراد نمود .
خدمت استاد محترم جناب عبدالعزیز سعودالبابطین و هیات همراه سلام عرض می کنم و حضور ایشان را در یزد، واقعه ای مبارک و تاریخی می دانم و به همه میهمانان عزیز خیر مقدم مي گويم.
همچنین تشکر می کنم از جناب بابطین به عنوان شخصیتی علمی، شاعر و فرهنگدوست که موسسه خود را در راه اعتلای زبان، ادب و فرهنگ به کار گرفته اند و در زمینه علوم انسانی فعالیت خود را ادامه می دهند و سپاسگزاریم از شما که در امر برگزاری دوره آموزشی مهارتهای زبان عربی مساعدت نموده و در آینده نیز یقیناً همکاریهای دوجانبه، ادامه خواهد یافت؛ به ویژه همبستگیهای زبان و ادبیات فارسی با زبان و ادبیات عربی که زبان قرآن و زبان جهان اسلام است، بر لزوم این همکاریها مي افزايد.
فراگیری و آموزش مهارتهای یادگیری زبان عربی که زبان دوم همه مسلمانان غیر عرب است، خود به خود ما را بر آن می دارد که در راه توسعه و گسترش این همکاریها، تلاش و کوشش بیشتری به کار گیریم و از فرصتهایی که پیش رو داریم، بخوبی استفاده کنیم.
يزدفردا
از جهت دیگر، امسال که از سوی مقام معظم رهبری، سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نام گرفته است می تواند زمینه ساز اینگونه همکاریهای علمی، ادبی و فرهنگی، بین دوستداران فرهنگ و ادب در جهان اسلام، خصوصاً دو کشور دوست، همسایه و برادر، ایران و کویت باشد.
حضور جمع کثیری از مردم یزد در کویت و اشتغال به مشاغل مختلف و رفت و آمدهای فراوان بین دو کشور، از دیگر زمینه هایی است که بر ضرورت همکاریهای فرهنگی و علمی و ادبی ما می افزاید.
شما می دانید که یزد در قلب کویر مرکزی ایران قرار گرفته است و دارای معماری خشت و گل است که مقام دومین شهر خشت و گل جهان را به خود اختصاص داده است.
تلاش و کوشش مردم یزد، در غلبه بر طبیعت خشک و خشن و سازگاری با طبیعت ستودنی است. از طرفی آب پنهان شده در اعماق زمین را با حفر قناتها و کاریزهایی که گاه طول آنها به 50 کیلومتر می رسد، بیرون آورده و با آن به زراعت پرداخته اند و از طرف دیگر بادهای گرم و خشک و خشن را در خدمت گرفته و با ایجاد بادگیرها، آن را برای خنک کردن محل کار و سکونت خود به کار گرفته اند.
بافت معماری و بناهای یزد، آب انبارها، مساجد، تکایا، همه و همه نشان از فرهنگ و تمدن کهن این سرزمین دارد. همنشینی مذاهب مختلف اعم از اسلام، زردشتی ، یهودی، مسیحی و ... نشان سازگاری و گفتگوی علمی ادیان و تمدنها در این شهر است که سابقه آن به قرنها پیش ار این می رسد.
وجود مراکز علمی و دانشگاهی با هزاران دانشجو، مراکز پژوهشی، کتابخانه و ... نیز نشان علمی و فرهنگی بودن این سرزمین دیرپا و کهن است که نمونه آن دانشگاه یزد است با 8200 دانشجو در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، که در آن میان دانشکده زبان و ادبیات با داشتن سه گروه زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عربی و زبان و ادبیات انگلیسی جایگاه خاص خود دارد و گروه عربی با 6 عضو استادیار مجرب، آزمایشگاه و کتابخانه می تواند نقش بسزايي ایفا کند. ما بار دیگر ضمن خوش آمد گویی، از همکاریهای خوب استاد بابطین سپاسگزاری می کنیم و امیدواریم این همکاریها در جهت تقویت روحیه علمی و ادبی و فرهنگی موجود بین ما، بيشتر از پيش ادامه يابد و حضور استادان و نمایندگان علمی و دانشگاهی بین دانشگاه یزد و کشور کویت و موسسه بزرگ بابطین، بر این همکاریها بیفزاید.
ضمناً به استحضار می رساند که دانشگاه یزد در نظر دارد به علت اهمیت زبان عربی، دانشکده تخصصی به نام دانشکده زبان و ادبیات عربی و علوم قرآنی تاسیس نماید که امید است گامی موثر در جهت توسعه زبان و ادبیات عربی در این دانشگاه باشد. مجدداً از حضور شما میهمانان عزیز سپاسگزارم.
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025